Dit weekend was het dan zover, het Nederlands Kampioenschap Beach Handball.

Na een goede voorbereiding met veel kwalificatietoernooien en een internationaal toernooi in Polen, mochten de heren als lijstaanvoerder het NK openen op het center court.

De eerste pot werd gespeeld tegen HVC, vaak leuke wedstrijden waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Ook dit keer was het een mooie strijd. Was het niet dat de heren van Donar te veel misten en de ploeg uit Barger-Compascuum het net wel wist te vinden. De eerste wedstrijd werd dan ook met 2-0 verloren. De tweede wedstrijd wisten de heren zich goed te herpakken, met mooi spel werd Jahn II met ruime cijfers overwonnen. Zo ontstond er hoop voor de laatste wedstrijd tegen Hiekka Hauskaa 2. Bekend was dat het team voornamelijk uit jeugd spelers bestond en dat er kansen zouden zijn. Voor een gunstige loting in de finales moest er gewonnen worden. Een erg leuke en spannede pot liep uit in shoot-outs, hier trok Hiekka echter aan het langste eind. Teleurgesteld verlieten de heren het veld en om het nog erger te maken bleek dat op zondag ochtend Nederlands kampioen Hiekka Hauskaa 1 te wachten stond…

Het was zover, de kruisfinale tegen Hiekka 1. Op voorhand een zware wedstrijd waarbij onze heren weinig kans zouden maken. Echter kan het bij beach handball vreemd lopen en werd er uitgekeken naar de kruisfinale in de hoop te kunnen stunten. Helaas bleef deze stunt uit, met name aanvallend werd te angstig opgetreden. Het resultaat was dat Donar wederom voor plaats 5 t/m 8 mocht gaan. Een aangeslagen herenteam resulteerde in een zwak optreden tegen black lake. Waarbij de eerste helft sterk begon, werd de tweede helft te makkelijk gedacht. Shootouts moesten de wedstrijd gaan bepalen, een spannende serie liep uit op winst voor Black lake. Nog één wedstrijd stond op het schema, de strijd om plaats 7. De heren mochten aantreden tegen Jahn II, laatste worden zou toch echt niet kunnen, dus vol motivatie stapte het team het veld op. Dit was dan ook te zien in de wedstrijd, vol overtuiging werd er opgetreden en het was te zien dat Donar niet in deze ronde thuis hoort. Dit was ook te merken aan alle reacties die ontvangen werden. Tijdens wedstrijden was vaak een “ohhh” en “wooow” te horen en buiten de wedstrijden werd vaak de vraag gesteld: “wat is er aan de hand, jullie horen toch echt wel bij de top 4?!”

Enigszins teleurgesteld is het beach seizoen afgesloten. Toch mag er trots gekeken worden naar de prestaties en ontwikkelingen van dit seizoen. Nu is het tijd voor een vakantieperiode en volgt de voorbereiding op het zaalseizoen!