Nog één toernooi te gaan. De beachtour zit er bijna op. Na 5 toernooien is het al bijna zeker; HHV donar op de eerste plaats in de ranking. Zolang het team blijft doen wat zij de afgelopen toernooien gedaan heeft moet het goedkomen! 

Afgelopen weekend was het laatste toernooi in de kwalificatiereeks voor het NK Beach handball. Vier van de vijf toernooien eindigden de heren van Donar in de finale. Deze werd twee keer keurig gewonnen, een mooie prestatie! Maar dit weekend moest de formatie opnieuw punten pakken om Nederlands kampioen Hiekka Hauskaa in te halen op de ranking.

De eerste twee wedstrijden werden met 2-0 van Jahn II en La grosso gewonnen. Helaas begon de derde wedstrijd toch wat moeizaam en ging de eerste helft verloren. Geen paniek, de tweede set moesten we kunnen pakken als we ons eigen spel zouden spelen. Dit werd dan ook gedaan en de shoot-out was een feit. Over het algemeen geen direct probleem voor ons complete team, veel spelers kun je wel een “zekerheidje” noemen als het gaat om een pirouetje. Daarnaast zorgt de afwisseling van een blokker en eem keeper ook voor één of meerdere reddingen. Shoot-outs staan bekend als een muntje dat beide kanten op kan vallen, maar toch lijkt met regelmaat een klein magneetje aan onze kant te zitten. Zo werd ook deze keer de shoot-out gewonnen, ditmaal van Black lake. 

De finale kon eerder gespeeld worden, het draaide om de laatste poule wedstrijd; HVC of HHV Donar.. Wie wordt er kampioen? Helaas hebben wij voor de wedstrijd afscheid moeten nemen van onze specialist, vanwege andere verplichtingen moest hij eerder vertrekken. Zijn rol moest overgenomen worden, maar al gauw bleek de vervanger voor het team onmisbaar in het veld. Eén van de twee nieuwe runners was te gretig en pakte een uitsluiting, nog één en hij zou het veld moeten verlaten. Gelukkig is hij een erg goed alternatief als specialist en zo draaiden we de rollen van de specialist en de runner om. Helaas was dit te laat en werd de wedstrijd met 2-0 verloren. HVC gefeliciteerd en wij mogen trots zijn op onze tweede plaats, dit betekent namelijk dat wij onszelf lijstaanvoerder mogen noemen van de NK ranglijst!

HHV Donar 1e op NK Ranking

7 en 8 juli zijn wij te vinden op het NK in biddinghuizen! Om ons voor te bereiden gaan wij voor het eerst met ons team naar een internationaal toernooi. Volgende week (30 juni en 1 juli) gaan wij de strijd aan in Plock (Polen). Tijdens het NK* zouden wij ieders steun enorm kunnen gebruiken, graag zien wij jullie daar!

*Zodra het schema bekend is zullen wij dit met jullie delen.

Vond je het een leuk artikel, maar had je zoiets van: “huh? Dit lijk niet op normaal handbal?!” Dat kan kloppen, dit gaat over Beach handball. Hierbij zijn andere regels die wij je graag uitleggen.