Afgelopen weekend moest heren 1 het opnemen tegen de hoogvliegers uit Soest; Yourlease/HV Eemland HS1.

De heren kwamen op voorsprong, gaven dit uit handen, namen weer de voorsprong en gaven dit wederom uit handen.. Op deze manier werd goed handbal afgewisseld met minder goed handbal en werd er met een gelijke stand gerust.

In de tweede helft was het de bedoeling om direct een voorsprong te pakken. Echter had de tegenstander het zelfde idee. Onze heren presteerden tien minuten ondermaats en keken zo al gauw tegen een achterstand van 6 punten. Met nog een kwartier te spelen moesten de heren een groot gat dichtmaken. Enkele supporters gaven al aan dat het een onmogelijke taak leek, maar toch lukten de heren het. Helaas werden in de slotfase ook nog een paar grote kansen gemist. Terwijl Eemland in de laatste minuut nog gretig op zoek was naar een doelpunt ontving zij nog een penalty waarmee zij het verschil konden maken. Helaas bleven onze heren zo puntloos achter in Hengelo en zagen zij Houten een stap dichterbij komen.

Des ondanks wensen wij Eemland veel succes richting het kampioenschap en hopen wij dat zij dit weekend winnen van onze directe concurrent.

Met nog drie wedstrijden te gaan en één punt boven de degradatiestreep gaat het er nu echt om spannen. Aankomend weekend liggen er kansen om punten te pakken in Castricum en kan daarmee goede zaken gedaan worden. Bij verlies van Houten slaat het gat weer 3 punten en zal naar alle waarschijnlijkheid de laatste thuiswedstrijd van het seizoen bepalend zijn!