Afgelopen Zaterdag moest ons heren 1 het opnemen tegen hoogvlieger US uit Amsterdam.

Het vertrouwen zat er voor de tijd nog niet helemaal lekker in. Tegen de nummer één, die ook bij ons gewonnen heeft, in Amsterdam.. Helaas was de zaal tot kort voor de wedstrijd bezet, we hadden maar 2 minuten om de keeper warm te schieten, maar dit geld natuurlijk voor beide teams.

Bij de start van de wedstrijd hadden onze heren binnen 10 minuten 3 gele kaarten en een tijdstraf te pakken. Hierdoor waren zij even radeloos hoe ze het verdedigend zouden moeten oplossen. Gelukkig herpakten de heren zich na 5 minuten en bleven de straffen ook verder uit. Een kleine voorsprong werd opgebouwd door US, maar de thuisploeg leek niet onverslaanbaar. Ondanks de hars kon Donar netjes in de voetsporen van de Amsterdammers blijven en werd gerust met een 5 punten achterstand.

Gaandeweg de eerste helft werd vertrouwen gekweekt en dit werd uitgesproken in de rust. Als de heren de tweede helft zouden spelen als zij afgelopen wedstrijden gedaan hebben, dan moest het lukken! In beide voorgaande uitduels werd er tegen een grotere achterstand aangekeken (en weggewerkt!). In de tweede helft was te zien dat ons eerste niet snel de koppen laat hangen, de achterstand werd dus vrij snel beperkt tot één punt. Met 18-17 op het scorebord ging het, het laatste kwartier nek aan nek en dat leidde tot een stand van 22-22 met nog een minuut te spelen. In deze laatste minuut probeerde de tegenstander een penalty te forceren, echter wilde de scheidsrechter hier niet aan toegeven en stuurde deze speler met een tijdstraf van het veld. Voor ons nog 45 seconden om dit tactisch uit te spelen. Helaas begreep niet iedereen de gebaren van de scheids (vanwege het ontbreken van een scorebord) en werd er te snel gehandeld, ondanks dat de aanval fantastisch werd uitgespeeld, werd de kans gemist en mocht US met nog 15 seconden aanvallen. Zij speelden dit slim uit en kwamen alsnog in de laatste seconde op voorsprong en hielden de punten in Amsterdam. Voor onze heren de tweede keer op rij dat zij in de laatste seconde onderuit gaan.

Ondanks het verlies partij genoeg reden om trots te zijn op de prestatie. Wederom spelen de heren goed in een uitwedstrijd, maar trekken zij net aan het kortste einde. Aankomend weekend wordt weer in Hengelo gehandbald; 20.30uur Thuis tegen Reehorst. De punten zijn nodig om met meer zekerheid afstand te nemen van de degradatiezone, wanneer de concurrentie punten laat liggen kan ook aansluiting gevonden worden met de middenmoot. Na afloop is het clubhuis weer geopend voor een drankje.

Heren 2

Afgelopen weekend heeft heren 2 Reehorst alvast uitgetest. Helaas hebben onze heren in de slotfase steken laten vallen, zij zijn helaas dan ook puntloos terug naar Hengelo gegaan. Met de zelfde stand als heren 1 (23-22) hebben beide teams tegen een verliespartij aan moeten kijken. Heren 2 ontvangt aankomende zondag om 13.00 Achilles uit Apeldoorn. Wanneer Donar de punten thuis weet te houden breidt zij ook de voorsprong op Achilles uit, mocht het toch anders gaan, dan zal zij plaats moeten maken voor de ploeg uit Apeldoorn.