Afgelopen zondag was het dan zover. De start van het seizoen '19/'20, het seizoen waarin de heren van Donar terug te vinden zijn in de Hoofdklasse van het Nederlands Handbal.

Voor dit seizoen wordt er weer gekeken naar een plek bovenin de ranglijst en terug te keren naar de Tweede Divisie! Het eerste station; uit tegen de studenten van Cirkeltijgers in Groningen. Na een lange afwezigheid is het altijd maar weer de vraag welke ploegen je treft in de hoofdklasse. Met name een studententeam als Cirkeltijgers kan erg verraderlijk zijn, zo kan daar ineens een topspeler verschijnen. Gelukkig wordt ons herenteam dit jaar ook aangevuld met talentvolle spelers uit de jeugd en mogen wij onszelf ook Handbal Twente noemen. Helaas ontbraken de jongens in de eerste helft van de wedstrijd en moesten de heren het met één wissel doen, waardoor Tim (die dit jaar coach is) toch het wedstrijdtenue weer aantrok. De eerste helft ging moeizaam, aan beide kanten waren het voornamelijk de keepers die het vuile werk opknapten en de score dus beperkt bleef tot selcht 7 - 4 in 15 minuten. In de eerste helft was er weinig te beleven, beide teams speelden prima, maar het afronden zat er nog niet in. De thuisploeg was wel scherper en kon een ruststand van 12 - 7 in hun voordeel noteren.

In de rust werd gesproken over de manier waarop de heren gespeeld hebben. Met name in het begin werd er teveel geforceerd in de aanval waardoor het lastig was om door de verdediging te komen. Door de bal het werk te laten doen vielen er gaten in de verdediging van de Cirkeltijgers. Dit was dan ook het aanvalsplan voor de tweede helft; snelheid en de bal doorspelen. Dit werkte dan ook snel: doelpunten uit standaard aanvallen, snelle break-outs en goed verdedigend werk zetten de achterstand om in een voorsprong. Met nog een kleine 10 minuten op de klok stond het 20 - 21 in het voordeel van onze heren in het groen! Ze hebben dan ook wederom aangetoond over veerkracht te bezitten. Echter werd het in de slotfase erg lastig, het grote gedeelte moest in ondertal gespeeld worden. Met een tussenstand van 23 - 23 gingen de laatste zenuwslopende minuten in. Hierbij kwamen beide teams nog tweemaal tot scoren. In de laatste aanval deden onze heren alsnog wat juist niet moest; een aanval forceren. Er werd een schot gelost op doel dat nog niet had gehoeven, deze poging werd dan ook niet verzilverd en stelde de studenten in staat om nog één keer een poging te wagen om de wedstrijd naar hen toe te trekken. Onze heren hielden stand, maar hadden hiervoor een overtreding nodig. Met nog één seconde op de klok moest de thuisploeg tot afronden komen, onmogelijk leek het... Totdat de klok ineens weer vijf seconden aangaf. De ploeg uit groningen maakten hier goed gebruik van en konden zo een beter afstandschot lossen, een erg goed schot, raak. En onze heren konden puntloos naar huis, iets wat vorig jaar ook meerdere malen is voorgekomen op deze wijze.

De wedstrijd werd in de eerste helft verloren, met name daar hadden de heren beter moeten optreden. Een goede tweede helft werd helaas niet beloond, maar biedt kansen voor deze week. Aankomende zondag spelen alle Handbal Twente teams thuis in Veldwijk volgens onderstaande schema! Tot zondag.