Na het succes van de afgelopen twee wedstrijden (gelijkspel in Ulft en winst in Veldwijk), stond nu Ha-STU onze heren op te wachten in Nijmegen.

Ha-STU is één van de twee teams (de ander is US) die Donar in eigen huis wist te kloppen, met één punt verschil dan wel (24-25). Dat beloofde dan een leuke en spannende pot te worden tegen de studenten uit Nijmegen. De combinatie van een harsloze wedstrijd, waarin Donar beter het eigen spel kan spelen, en de goede moed zorgden voor een gemotiveerd team!

De wedstrijd begon ook sterk, nouja beide teams moesten even inkomen, maar na beide twee keer aangevallen te hebben vielen de goals. Echter wist Ha-STU na een kwartier een gat te slaan en werd het tempo uit ons spel gehaald. Hierdoor scoorden onze heren moeilijk en moesten zij met rust tegen een achterstand aankijken van 6 punten.

Ondanks het forse gat tussen beide was er nog goede hoop binnen het team. De conditie en het voetenwerk van de tegenstander liet te wensen over, daardoor zou ondanks de beperkte bank (2 wissels) punten gehaald kunnen worden. En dat begon er nog op te lijken ook! Helaas werd de achterstand in de beginfase nog uitgebreid naar 8 punten. De eerste twee aanvallen, waaronder een break-out, werden heel keurig gepakt door de keeper aan de overkant. Maar na dat moment kregen de mannen in het groen vleugels en kwamen zij steeds dichterbij; tot een gelijke stand van 31-31 met nog 20 seconden te spelen! Hierin werd de tegenstander naar buiten begeleid, maar was het laatste beetje net te veel.. Een penalty tegen in de slotseconde! Ondanks dat Bram er nog met zijn arm aanzat was het niet voldoende, het doelpunt viel en onze heren keerden wederom zonder punten terug naar Hengelo.

 

Heren2

Voor heren 2 viel de zondag nog zwaarder. Zij reisden af naar Arnhem om het op te nemen tegen ESCA. Helaas konden zij weinig tegenstand bieden en moesten zij met een 28-19 uitslag genoegen nemen.

 

Aankomend weekend

Aankomend weekend komen onze heren weer in actie! Heren 1 neemt het zoals gebruikelijk op zaterdag avond 20.30uur op tegen Hercules uit Den Haag. In de uitwedstrijd verloren onze heren met drie punten verschil. Dit weekend wordt zonder hars gespeeld, bij winst is het verschil tussen beide ploegen nog maar één punt in het voordeel van Hercules.

Heren 2 ontvangt Artemis op zondagochtend om 12.30uur. In de uitwedstrijd werd het 34-20, ook deze wedstrijd zal Artemis willen winnen om in de voetsporen van de koploper te blijven. Onze heren kunnen dus alle support gebruiken om de punten in Hengelo te houden en daarmee aansluiting te vinden bij de middenmoot!