2018, het jaar dat op één wedstrijd na alles werd verloren buiten Hengelo, is achter de rug. Brengt 2019 Donar meer geluk?

In 2018 werd alleen uit bij Unitas gezegevierd, dit betekende dat HHV Donar handhaafde in de Tweede Divisie. Tot afgelopen weekend bleef dit tussen de oren van de spelers hangen, het was namelijk de enige uitzege sinds de seizoensstart in 2017. Echter was het UGHV die onze heren afgelopen weekend stond op te wachten. Thuis werd er overtuigend gewonnen van de ploeg uit het Achterhoekse Ulft. Aangezien deze ploeg in eigenhuis ook niet met hars mag spelen, bood dit ondanks de vakantie toch kansen om het jaar goed te starten.

Helaas leek dit toch tegen te gaan vallen in de openingsfase. Waar de vakantie de eerste 10 minuten bij beide ploegen in de benen leek te zitten was het toch de thuisploeg die eerder in de wedstrijd kwam. De heren van Donar misten in de eerste 20 minuten te veel 100% kansen, of misschien zelfs 200% kansen als je de rebounds meerekent, terwijl UGHV ze aan de andere kant ondertussen wel in wist te leggen. Gelukkig duurt een helft 30 minuten en kon de schade in de slotfase beperkt worden, er werd weer gescoord en verdedigd waardoor onze keeper zich van zijn goede kant kon laten zien. Zo kon er met 18-14 gerust worden.

Oeps.. de tweede helft begonnen onze heren opnieuw niet heel scherp, twee keer mis en twee makkelijke goals tegen. Dat moest goedgemaakt worden en gelukkig zijn onze heren daar goed in zoals we de eerste helft zagen. Op de tribune bevonden zich een aantal herkenbare groene sjaaltjes en onze heren kregen een steuntje in de rug. Met de steun van de luidkeelse supporters wisten de heren terug te keren en de wedstrijd om te doen slaan. Een spectaculaire tweede helft zorgde voor een oogstrelende wedstrijd voor onze en de neutrale supporters. Helaas voor ons laat een uitoverwinning nog even op zich wachten, wel biedt het perspectief voor de rest van het seizoen! Met in totaal 68 doelpunten (!) eindigde de wedstrijd in een remise (34-34).