Ter voorbereiding op het NK in het weekend van 7 en 8 juli reizen de heren met aanvulling van HVC, E&O en Borhave af naar het Poolse Plock.

Vrijdag

Om 9 uur vertrokken de bus en auto naar Plock, door een aantal files en nodige pauzes was het een kleine 14 uur later dat iedereen aangekomen was. De overnachting vindt plaats in een studentenhuis, alles is prima voor elkaar, echter zijn de bedden aan de harde kant.. Tijd om even de benen los te gooien na een lange reis. De dansschoenen gaan aan en op naar een discotheekje!

Zaterdag

Een uur of 9 gaan de wekkers weer, een boodschapje doen en op naar het beachveld. Midden in het centrum voor het gemeentehuis vindt het toernooi plaats, prachtig om te zien. Om even in de stemming te komen bekijken we de wedstrijd van de dames van Hiekka Hauskaa, zij hebben meteen een mooie overwinning binnengehaald. Nu was het dan tijd voor ons om ons klaar te maken voor de wedstrijd tegen ASBBA (een team uit Algerije). Het eerste fluitsignaal klinkt en het debuut is een feit. Met een kleine selectie wordt er een creatieve opstelling gezocht. De eerste helft werd nipt gewonnen met 16-18, dit moest overtuigender en wijzigingen werden aangebracht in de selectie. Met Silas (Borhave) als specialist, Christophe in de aanval en Coen in de dekking was het toch wat anders, maar pakte het goed uit en werd de tweede set met 13-24 gewonnen. De eerste overwinning was binnen en een plek in de finalerondes was opgeëist.

De tweede wedstrijd tegen Plock 1 zou een flinke uitdaging worden, maar de doelstelling was om veel te leren en niet afgeschoten te worden. Dit lukte de eerste helft en verloren wij met 24-12. Helaas sloeg onder andere de vermoeidheid toe en ging bij ons nog weinig goed. Deze set werden we wel afgeschoten en verloren we met 30-10. Om 18.55 spelen wij de kwartfinale, deze is te volgen op onze Facebook pagina.

Na een goede eerste overwinningen stapten de mannen met vertrouwen het vel op voor de kwartfinale. Winst zou een top vier plaats betekenen en dus het hoogst gerankte Nederlandse team op het toernooi. Helaas begon de eerste helft rommelig en ging deze helaas ruim verloren. De tweede helft herpakten het team en liep alles goed! Verdedigend zat het goed in elkaar met een aantal goede reddingen van Robin (Borhave) werd het de tegenstander moeilijk gemaakt. Aanvallend klopte het ook allemaal, vliegertjes en pirouettes vlogen er allemaal in. Overtuigende overwinning met 16-21 Helaas waren de heren in de shoot-outs niet scherp genoeg en werd hier helaas nipt verloren. Morgen wordt er voor plek 5-8 gespeeld met de eerste wedstrijd om 10.45 tegen landgenoot Camelot!

Zondag

Om 10.45 stond de wedstrijd tegen Camelot te wachten. Het ging er om wie voor de 5e plaats mocht strijden of met een 7e of 8e plaats genoegen moest nemen. In de eerste helft waren de heren nog een beetje zoekende, na een moeizame start kwam het uiteindelijk wel op gang. De eerste set werd met 20-12 afgesloten en bood goede kansen voor de tweede set. De tweede set werd dan ook goed gestart en al snel stond een mooie voorsprong op het bord. Echter kan de formatie van Camelot dankzij kwaliteit en ervaring toch de wedstrijd omgooien en eindigde ook de tweede set in een (ruim) verlies.

Door een goede wedstrijd tegen Camelot werd met vertrouwen de laatste wedstrijd om de 7e plek benaderd. Eenmaal zover betrad ook het thuisspelede Plock het veld. Erg onverwachts, gezien zij als één van de titelfavorieten gezien werden. Na de flinke nederlaag op het centre court was het tijd om te laten zien dat op dit toernooi veel geleerd is. Er werden dan ook twee goede sets neergezet waar Donar zich van haar sterke kant liet zien! Waar de eerste wedstrijd met 24-12 en 30-10 werd verloren was dat ditmaal 18-12 en 24-14, een aanzienlijke verbetering!

Al met al kijken de heren terug op een geslaagd weekend waarin veel geleerd is! Een aantal keren zaten de heren zelfs dicht bij een verrassing, zoals de shoot-outs om in de top 4 terecht te komen. Veel complimenten werden gegeven maar ook ontvangen van andere teams. HHV Donar is klaar voor het Nederlands Kampioenschap!

Foto’s zullen nog online komen.