De heren spelen met meer overtuiging in hun tweede oefenwedstrijd!

Nadat de eerste oefenwedstrijd tegen Erix verloren werd, was het voor de heren nu tijd om tegen HVC te laten zien dat er afgelopen week goed getraind is. In de eerste wedstrijd was duidelijk te zien dat het balgevoel er nog niet helemaal in zat, dat zou nu beter moeten zijn. De heren in oranje zijn voor HHV Donar bekende tegenstanders, dit is echter met name op het zand het geval. Met beach handball zijn de ploegen aan elkaar gewaagd, maar nu was het tijd voor een krachtmeting in de sporthal te Emmer-Compascuum.

Donar kwam goed uit de startblokken! Er werd in de beginfase door beide partijen nog niet veel gescoord, maar onze heren wisten een klein gat te slaan van 2 punten. Helaas werd dit niet lang vastgehouden en wist HVC halverwege de eerste helft aan te sluiten. Defensief liet Donar nog een aantal steken vallen. Dit werd dan ook afgestraft door HVC met een aantal makkelijke doelpunten en fraaie effectballen. Met een ruststand van 13 – 11 gingen beide teams naar de kleedkamer.

De tweede helft kwamen de heren anders uit de kleedkamer. Roy had het keeperstenue overgenomen van Lennart en bewees direct dat hij een (voor de tegenstander) vervelende keeper kan zijn. Een hard werkende verdediging, een muur in de goal en een scherpe aanval zorgden er voor dat onze heren de aansluiting vonden. De achterstand werd zelfs omgezet in een voorsprong van 2 doelpunten. Vanaf dat moment was het een nek-aan-nekrace en ging de voorsprong over en weer tot de laatste 10 minuten. De heren van HVC pakten uiteindelijk de voorsprong en hielden deze vast. Donar wist niet meer aan te sluiten, typerend daarvoor waren een aantal grote kansen die niet benut werden, zelfs niet in de rebound. Met een eindstand van 26 – 24 wensen wij HVC succes in de competitie en gaan onze heren weer hard aan het werk. Aankomende zaterdag (17.00uur) wordt de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart afgewerkt tegen Achilles in Apeldoorn!