Wat een weekje was het in Hengelo. Allereerst was het donderdag eindelijk zo ver! De eerste ronde van de landelijke beker!

Doordat Cometas 1 punt boven ons eindigde afgelopen seizoen, hadden wij het geluk dat daardoor de wedstrijd in Hengelo gespeeld zou worden. Natuurlijk was het even wennen om op een doordeweekse dag een wedstrijd te spelen en om de concentratie goed vast te houden. (Kan je nagaan hoe zo’n wedstrijd voor Cometas is na een ritje vanuit Leeuwarden). Maar Donar was natuurlijk gebrand om deze pot te winnen, nadat er juist van Cometas was verloren in Leeuwarden tijdens de competitie, twee weken ervoor.

De wedstrijd ging in het begin behoorlijk gelijk op tot 5-4. Hierna wist Donar in een ritme te komen en een gat te slaan van 5 punten. Helaas verslapte de concentratie, waardoor Cometas de stand bijna gelijk kon trekken. Hierdoor gingen we de rust in met een minimale voorsprong, 13-12.

Gelukkig begonnen we goed aan de tweede helft, met wat lekkere breaks, strakke schoten vanuit de hoek en scherpe 7 meters werd het gat weer gemaakt. Ondanks dat we weer een mindere fase kregen kon Cometas het gat niet dichten, ondanks hun poging om half mandekking te geven. Met een eindstand van 30-27 op het scorebord kunnen we vooruit kijken naar de volgende ronde!

HHV Donar vs Ha-STU

Maar eerst stond 2 dagen later de volgende competitiewedstrijd in Veldwijk op het programma. Dit keer moesten we het opnemen tegen de koploper, het ongeslagen Ha-stu uit Nijmegen. We wisten dus dat we deze keer de hele wedstrijd goed moesten zijn om een kans te maken tegen deze tegenstander. Met 5 wissels aangekomen en met een selectie waarvan ze zo’n beetje allemaal een kop groter waren, wisten we dat het menens was. Maar Ha-stu kreeg het heel moeilijk deze avond!

We stonden de gehele helft scherp te verdedigen en stond Roy puik te keepen! Aanvallend liep het ook goed. Waar we de gaten in het begin met wat met moeite vinden wisten we wel zuiver af te ronden. Die gaten konden we na elke aanval ook steeds beter vinden. Doordat de tegenstander hierdoor zelf vaak genoeg een stap te laat was met verdedigen, konden we ook goed gebruik maken van de penalty's.

Het werd een frustrerend avondje voor Ha-stu. De eerste helft was geëindigd in 14-5! Maar in de tweede helft werd het toch nog even spannend. Na een paar breaks van ons, begon de tegenstander toch aan te zetten. Bij ons werd het rommelig en Ha-stu wist zich terug te spelen tot 4 doelpunten verschil. Het geloof was terug bij de tegenstander. Hierna wisten we ons toch te herpakken en begonnen de ruimtes groter te worden. We konden weer uitlopen. In de laatste secondes ging, met een klein wonder, de laatste bal er toch nog in om de 30 aan te slaan. Uitslag 30-20!