Het was een bijzondere avond in Hengelo.

Na een thriller van de met 1 punt gewonnen wedstrijd van de Olympia dames, waar de adrenaline door het dak schoot, was er voor onze wedstrijd totale stilte. Reden hiertoe, is het verlies van Gerdy Bosman. Een lieve vrouw die altijd erg betrokken was bij de club. Onze gedachten gaan uit naar de familie en in het bijzondere natuurlijk naar Lennart Bosman, onze teamgenoot die zijn moeder heeft verloren.

Hierna moesten we het opnemen met een beperkte bezetting (2 wissels) tegen een voltallige HV Eemland (voorheen BDC). Wel een beetje een gek beeld voor een thuiswedstrijd. Desalniettemin waren de heren gedreven om deze wedstrijd te winnen! De eerste helft ging gelijk op. De aanvallende combinaties gingen behoorlijk en konden we de gaatjes in hun verdediging vinden. Helaas ging het verdedigend aan onze kant niet zoals we het willen zien. Hierdoor was de balans na 1 helft 14-14.

Door de verdediging in de 2e helft wat meer op orde te hebben wisten wij een marge te pakken. Helaas was het hierna even helemaal zoek. Binnen een paar minuten stond de tegenstander ineens met een marge van 2 punten en konden we weer opnieuw aan de bak. Richting het eind kon het nog alle kanten op en brak de cruciale fase aan. In de laatste minuten, via een counter van Donar kwam de score op 27-26 te staan. Hierna wist Eemland niet te scoren. De aanval van Donar eindigde daarop in een strafworp met nog 30 seconden op de klok! Ondanks dat de keeper dicht in de buurt kwam, werd het bevrijdende doelpunt gemaakt en stond de definitieve uitslag op het bord, 28-26.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen E&O op zondagmiddag op het programma!