Afgelopen weekend mocht ons heren 1 de gasten uit Rolde ontvangen. Unitas is een ploeg die het vaak lastig heeft hier in Hengelo. Dit creëerde rondom het team een positieve sfeer want na vijf wedstrijden zouden de nodige punten misschien wel weer gepakt kunnen worden.

Echter startten de heren in het groen zaterdag dramatisch. Veel ballen werden er gemist of door de keeper gestopt. Dit gold voor beide kanten, na een kwartier was er nog geen 10 gescoord. Het volgende kwartier was ook niet om trots op te wezen en zo moesten onze heren bij rust tegen een achterstand van 3 punten aankijken.

Met een tussenstand van 6 tegen 9 zaten de heren aangeslagen in de kleedkamer. Hoe kon het nou dat er zo weinig gescoord werd? Daar moest wat aan gedaan worden!

Het beginsignaal klonk en een heel ander Donar stond op het veld. Binnen 3 minuten was de score weer gelijk en binnen 5 minuten hadden de heren al net zoveel gescoord als de hele eerste helft. Dit gaf het eerste een mentale boost. Ook verdedigend ging het beter, een wissel van Unitas waarbij de linkeropbouwer vrijuit kon schieten was de eerste helft nog een groot probleem en de tweede helft riep een speler naar de coach: “Wat moet ik doen? De lange bal werkt niet meer?!” Aan onze kant hadden de heren de smaak te pakken en wisten ze dit tot de laatste 5 minuten sterk vol te houden! Er werd maar liefst 26 keer gescoord! Dit resulteerde in een overtuigende overwinnen van 32-19 en een mentale boost voor de volgende wedstrijd.

Volgende week (24 november) speelt het eerste in Amersfoort tegen HV Eemland. Het tweede mag zich gaan klaarmaken om het de volgende dag in Haaksbergen op te nemen tegen De Stormvogels.