Afgelopen zaterdag reisde ons eerste team af naar Den Haag. Hercules dat sinds dit seizoen samenwerkt met WHC stond de heren hier op te wachten. Voor Donar blijven de uitwedstrijden lastig, zo werd dat dit weekend ook verwacht tegen het team dat één plek boven ons stond.

Aangekomen in Den Haag maakte het team zich klaar voor de wedstrijd. Maar eenmaal in het veld stond daar niet het heren 1 zoals wij dat mogen verwachten en zoals wij ze kennen. Het spel was langzaam en er zat weinig overtuiging in. Toch wel vreemd wanneer je de vorige wedstrijd nog complimenten kreeg voor de inzet. Je kan dan ook verwachten dat de thuisploeg dan ook de voorsprong pakte en deze bouwde zij al snel uit. Tot 5 à 10 minuten voor rust, toen werd er door Donar gehandbald en direct ingelopen op de tegenstander. Zo kon er met 4 punten verschil gerust worden in plaats van een kleine 10 doelpunten verschil.

In de rust werd het team goed toegesproken, want de eerste 20 minuten waren niet voor herhaling vatbaar. De heren wisten de vorm van de laatste 10 minuten door te zetten en sloten in de tweede helft weer aan bij de tegenstander. De heren uit Den Haag waren hier van onder de indruk en wisten dat ze het ons moeilijker konden maken door extra hars aan de bal te smeren. Gaandeweg de tweede helft werd de bal dan ook steeds plakkeriger volgens de spelers. De bal mag je natuurlijk niet de schuld geven, maar er ontstonden veel slordigheden in de aanval. Dit gaf de thuisploeg de ruimte om weer afstand te doen, deze kans grepen zij aan. Niet heel overtuigend want Donar wist de afstand nog te beperken. Toen het eindsignaal klonk gaf het scorebord 21-18 in het voordeel van WHC-Hercules, een doelpuntarme wedstrijd (andere wedstrijden werden er door Donar 24, 30 en 32 keer gescoord!).

Aankomende zaterdag mogen onze heren zich klaar gaan maken voor een wedstrijd tegen de koploper, US Amsterdam. Zij hebben nog geen verliespartij geleden, wie weet komt daar dit weekend verandering in. Zaterdag 3 november 20.30 uur, afsluitend is ons clubhuis open voor een drankje!